bilgisayarınızdan nasıl telefon görüşmesi yapılır

bilgisayardan veya bilgisayardan telefon görüşmesi yapmak zaten mevcut, ancak belki de farklı iletişim uygulamalarının varlığı nedeniyle pek çok kişi bunu bilmiyor.

bilgisayarınızdan nasıl telefon görüşmesi yapılır
bilgisayarınızdan nasıl telefon görüşmesi yapılır


Bir kişiyle bilgisayar aracılığıyla iletişim kurmanın görüntülü arama uygulamaları ve mesajlaşma uygulamaları gibi çok sayıda yolu vardır. ancak burada size bilgisayar aracılığıyla cep telefonu veya sabit telefon numaralarını aramanın kolay bir yolunu vereceğiz.

Aşağıda bilgisayardan kolayca telefon görüşmesi yapmayı öğreneceğiz:

Bilgisayardan telefona arama yapmak için hangi cihazlara ihtiyacınız var?

Bir bilgisayar kesinlikle bir zorunluluktur, ancak Windows 10 veya Mac OS kullanmanız önemli değildir. veya bir dizüstü veya masaüstü bilgisayarda, bilgisayarın yerleşik mikrofonunu ve hoparlörlerini kullanarak telefon görüşmeleri yapabilirsiniz.

Ancak çevredeki seslerin karışması nedeniyle dahili hoparlörlerin kullanılması önerilmez, bu nedenle ses bozuk ve net olmayacaktır. Böylece daha iyi bir deneyim için mikrofonlu bir kulaklık kullanırken aynı zamanda gizliliğinizi de kullanabilirsiniz. Ve ister oyun kulaklığı ister Apple'ın AirPod'ları gibi kablosuz kulaklık olsun, herhangi bir kulaklık işe yarayacaktır.

Ayrıca telefon görüşmesi yapmaya başlamadan önce kulaklığın iyi çalıştığından emin olmalısınız ve bunu Windows 10'da aşağıdaki adımları izleyerek kontrol edebilirsiniz:

  1. (Başlat) düğmesine basın ve menüden (Ayarlar) öğesini seçin.
  2. Sistem'i seçin.
  3. Ekranın solundaki yan menüden “Ses” seçeneğine tıklayın.
  4. Burada doğru giriş ve çıkış cihazlarını seçebilir, ses seviyelerini değiştirebilir ve mikrofonu test edebilirsiniz.


Bilgisayardan telefona arama yapmak için hangi cihazlara ihtiyacınız var?
Bilgisayardan telefona arama yapmak için hangi cihazlara ihtiyacınız var?


Arama uygulamanızdaki ses düzeyinin sisteminizdeki diğer uygulamalardan farklı olmasını istiyorsanız aşağı kaydırın ve Uygulama ses düzeyi ve cihaz tercihleri'ne dokunun.

MacOS'ta şu adımları izleyin:

  1. Apple menüsünü açın.
  2. (Sistem Tercihleri) öğesini seçin.
  3. Ses seçeneğine tıklayın.
  4. Giriş ve Çıkış sekmeleri altında kulaklığı seçebilir, ses seviyelerini kontrol edebilir ve ses dengesini ayarlayabilirsiniz.

Her şeyin doğru çalıştığından kesinlikle emin olmak için Windows 10'daki Ses Kaydedici uygulamasını ve macOS'taki QuickTime Player'ı kullanarak bir test kaydı yapabilirsiniz.

Bilgisayardan telefona arama yapmak için hangi programa ihtiyacınız var 2021

Bilgisayar kullanarak telefon görüşmesi yapmak söz konusu olduğunda birçok seçeneğiniz olacaktır. Aynı Apple kimliğiyle kayıtlı bir Mac'iniz ve bir iPhone'unuz varsa Mac OS için FaceTime uygulamasını indirmeniz yeterli; burada telefonunuza kayıtlı herhangi bir kişiyle telefon görüşmesi yapabilirsiniz.

Windows 10 kullanıyorsanız bunu artık Windows işletim sisteminin bir parçası olan Telefonunuz uygulamasıyla yapabilir, ayrıca Android telefonunuz üzerinden telefon görüşmeleri de yapabilirsiniz ve bunu yapmak için:

Başlat düğmesine basın ve listeden uygulamayı seçin.

Aramalar sekmesine gidin, ardından bir önceki yazımızda anlattığımız talimatları izleyin ve telefon görüşmesi yapabilmek için uygulamayı Android telefonunuza yüklemeniz gerektiğini unutmayın.

Bilgisayardan arama yapmak için diğer uygulamalar

Telefonunuzda arama yapmak istemiyorsanız aşağıdaki uygulamaları deneyebilirsiniz:

  • Skype

 Hem Windows hem de Mac OS için bir bilgisayar aracılığıyla telefon görüşmeleri yaparken iyi bir seçenektir çünkü aşağıdakiler gibi birçok abonelik seçeneği sunar: Office 360'a abone olursanız ayda 60 dakikalık ücretsiz telefon görüşmesi sunar.

  • Uygulamam

 Bir web tarayıcısının içinde çalışan bir uygulama. Skype'a benzer şekilde, tek yapmanız gereken herhangi bir numaraya dokunarak onu aramak ve arayan kimliğinizi gerektiği gibi ayarlamaktır. Ayrıca aramaların kaydedilmesine de olanak tanır.

  • Google Voice uygulaması

 Otomatik sesli posta transkripsiyonunu kullanarak bir web tarayıcısı aracılığıyla cep telefonlarına ve sabit hatlara çağrı yapmanızı sağlar.

  • TextNow uygulaması

 Tüm bilgisayar işletim sistemleri için mevcut olup, size kullanabileceğiniz ücretsiz bir telefon numarası sunan bir akıllı telefon uygulamasına sahiptir ve daha fazla özelliğe erişmek için uygulama içinden abone olabilirsiniz.

MITA SGTINF
By : MITA SGTINF
My name is Duc "JOSEF" Le and I work in Digital Marketing at Mageplaza and BlogAvada. Mageplaza offers a comprehensive collection of over 230 extensions that are designed to work seamlessly with the latest versions of Magento 2 (Adobe Commerce). Meanwhile, BlogAvada is a blog that serves as a platform for sharing information related to websites, mobile apps, e-commerce, digital marketing, and other related topics. I encourage you to visit our websites to learn more about what we have to offer.
Yorumlar